Bijzondere ontmoeting

Bijzondere ontmoeting
Johan uitvaartzorg

S’ochtends had ik een interessante en enerverende netwerkbijeenkomst in de vorm van een ontbijt, georganiseerd in het Memorarium Gelderland voor ondernemers en personen die geïnteresseerd zijn de uitvaartbranche. Dit was het tweede netwerkontbijt wat ik georganiseerd had en verheugde me alweer op nummer 3 op woensdag 18 mei om nieuwe contacten uit te nodigen en de 2 minuten Pitch en hun verhalen.

Nadat ik samen met mijn vrijwilligers Nicole en Pia alles had opgeruimd ging de telefoon. Een dame op leeftijd belde mij op en was net verhuisd naar Arnhem vanuit Hoorn samen met haar echtgenoot en had via een adverteerder, waar ik op regelmatige basis in adverteer, mijn naam gehoord en ze moest van hem maar eens met mij contact opnemen. Dus dat deed ze dan ook direct en na een kort maar interessant gesprek hebben we die middag meteen maar een afspraak gemaakt om haar uit te nodigen in het Memorarium Gelderland voor een persoonlijke ontmoeting.

Om 14.00 uur arriveerde Maria met haar echtgenoot. De ontmoeting was, zoals aan de telefoon hartelijk en warm en heb haar en haar man een rondleiding gegeven in dit historische gebouw en de mogelijkheden van urnenbijzetting in het columbarium, de mogelijkheid voor het organiseren van een complete uitvaartplechtigheid inclusief het gebruik van de verbouwde 24-uur kamer, familiekamer en uitgebreide keuken voor gezelschappen die zelf hun eten willen bereiden na de uitvaartplechtigheid, zoals daar zijn de Indische of Surinaamse doelgroep die hiervan gebruik maken.

Ze waren duidelijk onder de indruk van de mogelijkheden en wat bijzonder dat een voormalige kerk nu een compleet andere bestemming heeft gekregen. Tijdens het kopje koffie presenteerden ze haar zelf geschreven gedichtenbundels en vroeg of ik geïnteresseerd was deze bij een eventuele uitvaartplechtigheid te gebruiken. Maria las een gedicht voor en ik merkte dat de gedichten duidelijk uit het hart geschreven waren. Dus mijn antwoord, na haar voordracht was volmondig “Ja” en ik heb de 3 bundels van haar overgenomen.

Na wat verder gesproken te hebben, bleek dat ze meerdere uitvaartondernemers uit de regio dan wel gesproken, dan wel de bundels verkocht had. Dus heb ik haar tijdens het gesprek nog gewezen op diverse andere contacten, waaronder uitvaartondernemers en ritueelbegeleiders die misschien ook geïnteresseerd en geïnspireerd zouden zijn naar haar gedichten.
Dus mocht u een bijzonder gedicht te horen krijgen bij een van de uitvaarten, kan die goed uit de pen komen van Maria H…
Een dame met een warm hart en bijzondere gave om emoties op papier te schrijven!

Mocht u Maria willen ontmoeten? Ze heeft zich aangeboden als vrijwilliger bij het Memorarium Gelderland en zal in de toekomst mensen troost bieden met haar aanwezigheid en verhalen. En ze zal een podium krijgen om haar gedichtenbundel te presenteren en voor te dragen!

Bericht delen
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Instagram
WhatsApp