Open Dag

Open Dag
Johan uitvaartzorg

Mijn adverteerder kwam begin januari op aanvraag van mij om het advertentiebudget door te spreken, om zo op regelmatige basis mijn bedrijf te promoten, samen met het uitvaartcentrum waarmee ik samenwerk. Zijn voorstel was om een speciale uitgave “Afscheid” 1/4 pagina Johan Uitvaartzorg op te nemen en daarnaast 1/4 pagina voor het Memorarium Gelderland. Hiervoor kregen we gratis een redactioneel stukje om wat persoonlijks te vertellen over de ondernemingen. Het bleek dat dan 2 andere bedrijven ook op deze pagina vermeld werden, dus mijn voorstel was “En als ik nu de gehele pagina overneem, kunnen we dan wat regelen met de prijs?” Na over en weer gesproken te hebben zijn we over de advertentiekosten overeen gekomen en ben ik aan de slag gegaan om nog 2 andere bedrijven te vinden voor het vullen van de “Afscheidspagina”.

De Notaris Natascha Dröge en Jos Martens van de levenskistjes waren bereid hun deel op te nemen. Omdat ik naast de “Afscheidspagina” er een informele open dag op zondag 24 januari in het Memorarium Gelderland koppelde en daar had iedereen wel oren naar om zijn of haar product te presenteren.

Tijdens de voorbereiding en omdat ik dit evenement plaatsen op Facebook, bleek een kunstenares met bijzondere schilderijen, een afscheidsfotograaf, een fluitiste en de band Crash Out ook bereid te zijn deel te nemen, waardoor we voor de bezoekers een prachtig programma konden presenteren.

Zondag voor de opening was iedereen al druk in de weer om alles op te bouwen en men was positief gespannen op de opkomst. De bandleden namen plaats en speelde hun eerste klanken toen de deuren open gingen. En de bezoekers liepen druppelsgewijs binnen waardoor je met iedereen genoeg tijd had in gesprek te gaan. Zo ook kwamen er 2 dames binnen waar ik al gauw in gesprek ging. Onder het genot van een kopje koffie bleek dat hun doel zeer concreet was omdat een van hen de echtgenoot haar de vrijheid gegeven had alles te regelen voor de toekomstige uitvaart. Ik heb alle informatie gegeven in een overzichtelijke map en heb meteen de afspraak gemaakt de volgende morgen in alle rust de details door te nemen.

De open dag kwam tot een eind en zijn bij het naastgelegen eetcafé Helder met een geselecteerd gezelschap in alle rust de dag nog eens gaan evalueren dat het toch een bijzondere dag was met interessante bezoekers. En dat we zulke open dagen met regelmaat moesten organiseren want het gaf ook ons veel energie kennis en kunde over te dragen.

Die avond laat thuis gekomen te zijn en lag net met een oor op mijn kussen ging de telefoon. De vriendin van de dame die ik die middag eerder had gesproken belde me op met de melding dat de echtgenoot zojuist was overleden en of ik nu naar haar toe wilde komen om alles de organiseren. Dit had ik niet zo snel verwacht en ben natuurlijk direct in de auto gestapt en heb alles in werking gesteld voor het organiseren van de complete uitvaart.

Zo merk je dat door aanwezig te zijn tijdens een open dag of tijdens openingstijden in het Memorarium Gelderland, je in een persoonlijk gesprek de persoon achter Johan Uitvaartzorg leert kennen. Waardoor ze het vertrouwen hebben om aan jouw de complete uitvaart over te laten. En dat je de nabestaanden buiten de bewandelde padden, tips en voorstellen kunt aandragen waardoor de uiteindelijke uitvaartplechtigheid nog persoonlijker gestalte neemt op een bijzondere locatie.

Bericht delen
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Instagram
WhatsApp